Έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη

Κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να υποβάλλει αίτημα για έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότης με μοναδικό κωδικό που αναγράφει: τα στοιχεία του, η ομάδα αίματος και ένα μοναδικό κωδικό και αποτελεί ένα επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης του αιμοδότη.

Με ποια διαδικασία εκδίδεται η κάρτα αιμοδότη;

1ο Βήμα. Αίτηση

Όταν ο αιμοδότης προσέρχεται για να δώσει αίμα εθελοντικά, η υπηρεσία αιμοδοσίας συμπληρώνει στο έντυπο «ιστορικού αιμοδότη» ότι επιθυμεί την έκδοση ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη. Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου του αίματος, αποστέλλεται ένας κωδικός στο κινητό (ή το email) του αιμοδότη.2ο Βήμα Ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με τον κωδικό αυτό και ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής, ο αιμοδότης μπορεί να δημιουργήσει τον ατομικό του λογαριασμό. Αυτό το βήμα είναι καλό να το κάνετε ανεξάρτητα από την έκδοση κάρτας για να μπορείτε να βλέπετε χρήσιμα στοιχεία όπως τις ημερομηνίες που αιμοδοτήσατε, πόσες μονάδες έχετε διαθέσιμες και την ομάδα αίματος σας.

Α τρόπος

Μέσα από τον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό (εάν έχετε χάσει/ξεχάσει τους κωδικούς επικοινωνήστε με το γραφείο αρωγής χρηστών του ΕΜΑ) μπορεί να ολοκληρώσετε στη δημιουργία αίτησης για την απόκτηση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη αφού ανεβάσετε μια κατάλληλη φωτογραφία για την ταυτοποίηση του κατόχου. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 240 x 240 px, ο τύπος της φωτογραφίας πρέπει να είναι : jpg, το μέγεθος της φωτογραφίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3MB ενώ επίσης πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπο του δικαιούχου

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε ενός από τα συνεργαζόμενα σημεία διανομής για την παραλαβή της Ταυτότητας. Θα σας έρθει sms επιβεβαίωσης.

Β τρόπος

Εναλλακτικά μπορείτε να προσκομίσετε έγχρωμη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή να φωτογραφηθείτε στην κάμερα των υπηρεσιών αιμοδοσίας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης κάρτας αν σας δυσκολεύει η ηλεκτρονική διαδικασία.

2ο Βήμα. Παραλαβή της κάρτας

Θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα από το sms ειδοποίησης ότι έχει έρθει η κάρτα να την παραλάβετε από το κατάστημα Vodafone που έχετε επιλέξει. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.

Πώς μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας μην διστάσεις να ζητήσεις πληροφορίες από τους εθελοντές του συλλόγου αιμοδοτών ή το προσωπικό των μονάδων αιμοδοσίας.

Επίσης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών.

Τηλ.: +30 215-2157865
Φαξ: +30 215-2157857
Email: [email protected]
Ώρες επικοινωνίας:
Δευτέρα εώς Παρασκευή, 09:00 – 17:00
Ιστοσελίδα: https://service.bdr.gr

Δείτε εδώ το πλήρες εγχειρίδιο χρήσης!

Tags: Ταυτότητα αιμοδότη, Εθελοντική Αιμοδοσία,