Αιμοδοτώ Μαζί με τον Αιματοκρήτη

Αιματοκρήτης
Αιμοδοτώ Μαζί με τον Αιματοκρήτη

Αγαπητέ αιμοδότη/αιμοδότρια

Καταρχάς σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας που πρόσφερες αίμα και που συμμετείχες στην προσπάθεια μας για την ουσιαστική ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας. Η πράξη σου είναι πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εκ μέρους του «Αιματοκρήτη» θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  1. Η φιάλη αίματος που έδωσες θα μεταφερθεί από την κινητή μονάδα αιμοληψιών που πραγματοποίησε τις αιμοληψίες στο νοσοκομείο, όπου θα ελεγχθεί και θα χωριστεί στα διάφορα συστατικά της. Έτσι, από μια μονάδα, θα σωθούν 3 ασθενείς! Πρόκειται για παιδιά με μεσογειακή αναιμία, ασθενείς με καρκίνο, αιματολογικά νοσήματα, χειρουργεία και τραυματίες. Η προσφορά σου για εκείνους και την οικογένειά τους είναι ανεκτίμητη!

  2. Σε περίπτωση που δεν έχεις κάρτα εθελοντή αιμοδότη, μπορείς να εκδόσεις. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η σχετική αίτηση, σε διάστημα περίπου 15ημερών-1 μήνα θα ειδοποιηθείς τηλεφωνικά ή με sms για να παραλάβεις την κάρτα σου. Πλέον η κάρτα του αιμοδότη είναι ηλεκτρονική ενώ επίσης έχεις πρόσβαση σε ατομικό ηλεκτρονικό λογαριασμό όπου μπορείς να βλέπεις πόσες μονάδες έχεις δώσει. Ρώτησε μας σχετικά για όποια απορία έχεις.

  3. Η κάρτα αιμοδότη είναι ατομική και πρέπει να την προσέχεις όπως την ταυτότητά σου. Εάν υπάρξει ανάγκη σε αίμα για σένα ή συγγενή σου πρέπει να επικοινωνήσεις με την μονάδα αιμοδοσίας για να καλυφθεί η ανάγκη σε αίμα. Αυτό το κάνεις μόνος σου, χωρίς να έχεις επικοινωνία με τον Αιματοκρήτη, αφού εμείς δεν έχουμε τράπεζα αίματος.

  4. Aπέφυγε να δίνεις αίμα έκτακτα. Έχει μεγάλη σημασία τόσο για την ασφάλεια του αίματος όσο και τη δική σου, να δίνεις αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε ήρεμες συνθήκες. Οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν κάθε τρίμηνο και οι γυναίκες κάθε τετράμηνο.

  5. Από τη στιγμή που έχεις αιμοδοτήσει σε αιμοδοσία του Αιματοκρήτη, θα λαμβάνεις, εάν επιθυμείς, sms ώστε να ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη αιμοδοσία κοντά στην περιοχή σου στην οποία μπορείς να δώσεις. Είναι σημαντικό αν αλλάξεις αριθμό στο κινητό σου να μας ειδοποιήσεις!

  6. Όλες οι αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη, ανακοινώνονται στη σελίδα μας wwww.aimatocritis.gr, στο fb και σε δελτία τύπου στα τοπικά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Θα χαρούμε να κοινοποιείς τις εκδηλώσεις μας και να συμβάλεις στην διάδοση των θεσμών!

  7. Όλες οι αιμοδοσίες του "Αιματοκρήτη" είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να αιμοδοτήσει, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος του Αιματοκρήτη ή των συνδιοργανωτών συλλόγων. Θα χαρούμε να έρθεις με την παρέα σου την επόμενη φορά!Είναι σημαντικό να έρθουν και άλλοι εθελοντές αιμοδότες γιατί οι ανάγκες είναι διαρκείς!

  8. Εάν θέλεις να γίνεις μέλος του συλλόγου ή να εκπαιδευτείς ως ενεργός εθελοντής απλά συμπλήρωσε την έντυπη αίτηση που θα βρεις στις αιμοδοσίας μας ή στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

  9. Μην ξεχνάς να διατρέφεσε σωστά με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο, να φροντίζεις τον εαυτό σου και να χαμογελάς! Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ιδέα, και είναι όμορφο που αιμοδοτούμε μαζί!

  10. Ο "Αιματοκρήτης" είναι ένας σύλλογος που στηρίζει, συσπειρώνει και εκπροσωπεί τους εθελοντές αιμοδότες και τους δωρητές οργάνων της Κρήτης με έμφαση στο Νομό Ηρακλείου! Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για οποιαδήποτε σχετικό θέμα γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά οργάνων!

Tags: Αιμοδότης,