Δίνοντας Αίμα το Καλοκαίρι

Καλοκαίρι
Δίνοντας Αίμα το Καλοκαίρι

Αυτό το καλοκαίρι χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερους εθελοντές αιμοδότες!

Κάθε καλοκαίρι, ειδικά τον Αύγουστο, τα αποθέματα σε αίμα στην Ελλάδα μειώνονται. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους μερικούς από τους οποίους είναι ότι αυξάνεται ο πληθυσμός, αυξάνονται τα τροχαία ενώ μειώνεται η προσέλευση των αιμοδοτών λόγω διακοπών ή λόγω επικράτησης ακραίων θερμοκρασιών, μειώνονται οι συλλογικές προσπάθειες (λ.χ αιμοδοσίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα). Στην περίοδο της πανδημίας τα πράγματα επιδεινώθηκαν περισσότερο μια που πολλοί συνάνθρωποί μας πάσχουν από COVID-19 ή είναι σε καραντίνα.

Έχει ιδιαίτερη λοιπόν σημασία όσοι μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε αίμα σε τακτική βάση σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορούμε να προγραμματίσουμε κάποιες μέρες πριν τις διακοπές μας ή μετά από αυτές ώστε να μην διαταραχθεί ούτε το δικό μας πρόγραμμα ούτε τα αποθέματα αίματος.

Σύλλογοι αιμοδοτών και οι υπηρεσίες αιμοδοσίας συνεχίζουν να διοργανώνουν εξορμήσεις και στη θερινή περίοδο μέσα σε κλιματιζόμενες αίθουσες ή κινητές μονάδες αιμοδοσίας. Μάλιστα μπορούμε να αιμοδοτήσουμε και στον τόπο διακοπών μας ή να διαλέξουμε να δώσουμε αίμα σε μια από τις παραθαλλάσιες περιοχές, απολαμβάνοντας τη θέα!

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νεράκι πριν και μετά την αιμοδοσία και να αποφύγουμε το κολύμπι αφού δώσουμε αίμα για την ίδια μέρα.

Είναι υπέροχο να συνδιάσουμε την ομορφιά και την ανεμελιά του καλοκαιριού με μια τόσο όμορφη πράξη που θα χαρίσει ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας που μας περιμένουν!Δοκιμάστε το και στείλτε μας φωτογραφίες και αναμνήσεις από μια καλοκαιρινή σας αιμοδοσία!

Tags: Εθελοντική Αιμοδοσία,