Δωρεά Μυελού Οστών

Στην Ελλάδα έχουμε μικρότερο αριθμό από Δωρητές Μυελού των Οστών από όσους χρειαζόμαστε ίσως επειδή μύθοι και προκαταλήψεις γύρω από την διαδικασία μας δυσχεραίνουν. Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε για το πόσο απλό, ανώδυνο και ακίνδυνο είναι!

Κάθε χρόνο, πολλά παιδιά και ενήλικες από τη χώρα μας δε βρίσκουν συμβατό δότη. Επειδή η καταγωγή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συμβατότητα, είναι σημαντικό στην Ελλάδα και δη στην Κρήτη οι εθελοντές αιμοδότες και γενικότερα οι υγιείς πολίτες κάτω των 45 ετών να γίνουν και δωρητές μυελού των οστών!

Εθελοντές Ιατροί και νοσηλευτές και ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές του «Αιματοκρήτη» κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών παρέχουν προσωπική ενημέρωση και δειγματοληψίες σιέλου ή αίματος για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί στην παγκόσμια δεξαμενή δωρητών μυελού οστών.

Τέλος, πλαισιώσουμε εκδηλώσεις πολιτιστικού ή αθλητικού περιεχομένου που πραγματοποιούνται στην Κρήτη με περίπτερα ενημέρωσης-δειγματοληψιών , γι αυτό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να είμαστε εκεί στην επόμενη διοργάνωσή σας!

Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας που έχει καταφέρει να ανέλθουν οι δωρητές από την Ελλάδα πάνω από 100.000! Βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε!