Δωρεά Οργάνων

Η Δωρεά Οργάνων αποτελεί την ύστατη πράξη ανθρωπιάς. Μια καινούρια αρχή μέσα από μια ζωή που χάνεται.Είναι η νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο. Είναι μια ιδέα για εκείνους που θέλουν να φύγουν ακριβώς όπως έζησαν: αγαπώντας...

Στη χώρα μας περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι περιμένουν να μεταμοσχευθούν με τα ποσοστά νεφροπαθών που είναι σε αιμοκάθαρση να είναι πολύ υψηλότερα από άλλες Ευρωπαικές χώρες ενώ διαχρονικά ο θεσμός της δωρεάς οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις είναι σε χαμηλά ποσοστά.

Για να προαχθεί η Δωρεά Oργάνων στην Ελλάδα, απαιτούνται βαθιές οργανωτικές αλλαγές και ο Αιματοκρήτης έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις και υπομνήματα στους αρμόδιους φορείς.

Ενημερώνει έγκυρα τους πολίτες γι αυτό το θέμα και πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της Ιδέας. Ο σύλλογός μας είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία σύλλογος δωρητών οργάνων στην χώρα έχοντας αποστείλει περισσότερες από 3.500 κάρτες δωρητών οργάνων στον ΕΟΜ.

Κάθε χρόνο η καμπάνια μας εντατικοποιείται σε όλη την Κρήτη με συμβολική κορύφωση των δράσεων την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων (1 Νοεμβρίου) ενώ την Κυριακή του Τυφλού (6 εβδομάδες μετά το Πάσχα) τελείται επιμνημόσυνη δέηση στους δωρητές οργάνων από την Κρήτη, που παραμένει διαχρονικά ανάμεσα στις πρώτες περιοχές στη χώρα σε δότες οργάνων.

Πρόσφατα τυπώθηκε επικαιροποιημένο ενημερωτικό έντυπο από το σύλλογό μας για την δωρεά οργάνων το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στα ενημερωτικά μας περίπτερα που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου αλλά και παράλληλα με όλες τις αιμοδοσίες του συλλόγου.

Πλέον είναι πιο εύκολο από ποτέ να γίνετε και εσείς δωρητές οργάνων με ένα clιck https://www.eom.gr/ethniko-mitroo-doreas-organon-kai-iston/ μέσα από την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (θα χρειαστείτε κωδικούς taxisnet). Φυσικά μπορείτε να προμηθευτείτε την έντυπη αίτηση σε όλες τις αιμοδοσίες και τις δράσεις του Αιματοκρήτη!