Δωρεά Ομφάλιου Αίματος

Εκείνη τη γλυκιά ώρα που γίνεσαι μητέρα, αν γινόταν να σώσεις και ένα άλλο παιδί, θα έδινες κάτι που δε σου χρειάζεται; Όταν γίνεσαι πατέρας, αν ήξερες ότι κάποιος θα σφίξει το παιδί του στην αγκαλιά του, χάρη σε σένα, θα βοηθούσες;

Ο Οδ. Ελυτης έγραψε "Βλέπεις είπε είναι οι άλλοι/και δε γίνεται αυτοί χωρίς εσένα/και δε γίνεται εσύ χωρίς αυτοί. Αυτήν την ποιητική ομορφιά της ζωής, να μπορεί κανείς όταν φέρνει στον κόσμο ένα άνθρωπο, ταυτόχρονα, να σώζει και τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου λέγεται Δωρεά Ομφάλιου Αίματος.

Ο "Αιματοκρήτης" από το 2008 στηρίζει την Δωρεά ομφάλιου αίματος προς δημόσια χρήση, έχοντας πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στην Κρήτη ενημερωτικές συναντήσεις σε εγκύους, στα πλαίσια συνεργασίας του με την Ελληνική Τράπεζα Φύλαξης Ομφαλοπλακουντιακού Αιματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Επίσης έχει διοργανώσει σημαντικές ημερίδες/συνέδρια για την διάδοση του θεσμού και την εκπαίδευση μαιών γύρω από την ορθή λήψη δείγματος.Καλούμε όλους τους μελλοντικούς γονείς ειδικά τους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες να δωρίσουν ομφάλιο αίμα.

Σε όλες τις αιμοδοσίες και δράσεις του Αιματοκρήτη μπορείτε να βρείτε έντυπο πληροφοριακό υλικό, να λάβετε εξατομικευμένη ενημέρωση από εθελοντές γιατρούς καθώς επίσης να παραλάβετε τον ειδικό ασκό σε συνεργασία με την Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Κρήτης ΔηΤοβ. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!